Echografie.nl

14 weken echo of geslachtsbepaling echo.
Pret-echo of gewoon praktisch?

De meeste aanstaande ouders maakt het niet uit of het kind een jongen of een meisje wordt, als het maar een gezonde baby is. Daarmee is Nederland een van de weinige landen waar ouders meer kiezen voor de verrassing tijdens de geboorte, als voor het vooraf via echografie het geslacht laten bepalen. In de meeste andere landen is het normaal om vooraf het geslacht te bepalen. Het is natuurlijk ook veel praktischer. Bijvoorbeeld om te bepalen welke kleur je babykamer moet gaan krijgen of al in een vroeg stadium de juiste, leuke babykleertjes te kunnen gaan kopen. Een geslachtsbepaling via echografie is dan de aangewezen methode.

Een geslacht bepalende echo kan vanaf 14 weken met redelijke zekerheid uitkomst bieden op de vraag "En, wat gaat het worden?". Met een 12 weken echo of een 13 weken echo kan met behulp van de nub-theorie ook een voorspelling worden gemaakt van het geslacht van je baby. Bij 12 weken is in 75% van de gevallen de voorspelling correct, bij 13 weken loopt dit zelfs op tot 95% juiste voorspellingen. Mocht je nog nieuwsgieriger zijn en zelfs niet tot dan willen wachten, dan zul je vertrouwen moeten hebben in de verschillende bakerpraatjes met 'voorspellende gaven' om te bepalen of het een meisje of een jongen wordt.

Bakerpraatjes of zekerheid?

Als je vooral vrolijk bent in de ochtend dan zal het vast een jongen worden. Heb je echter veel last van een ochtendhumeur dan wordt het een meisje. Wordt je haar steeds voller dan wordt het een jongen, wordt het steeds dunner, dan een meisje. En zo zijn er nog veel meer bakerpraatjes over billen en buiken, het groeien van nagels, schoppen van de baby en zelfs het gedrag van de vader die het geslacht van je kindje bepalen. Niet echt wetenschappelijk bewezen of via statistiek onderbouwd, maar sommige mensen zweren erbij en claimen het altijd bij het juiste eind te hebben.

Ik neem liever de zekerheid van de echografie en kan vanaf 14 weken met de modernste echografie technieken bepalen of het een jongen of een meisje wordt. Mocht er dan nog enige twijfel zijn of heeft je kindje geen zin om te poseren, mag je gratis terug komen.

Buiten dat we het geslacht bekijken kijk ik het kindje ook helemaal na voor zover dat mogelijk is. Ook wordt het kindje gemeten zodat je het gewicht kan zien.

Het is ook mogelijk om het geslacht voor je te omzeilen en dat we het op een briefje schrijven voor diegene die het juist wel wil weten. (voor de bakker of andere vorm van verrassing)

Deze echo kost 40 euro met meerdere foto's.