Echografie.nl

Geslachtsbepaling

Wordt het een jongen of een meisje? Deze vraag zal bij stellen die in verwachting zijn regelmatig door het hoofd spoken. In Nederland, veel vaker als in de meeste andere landen, wordt er nog vaak gekozen om het geslacht niet te weten voor de geboorte. In ruim de helft van het aantal zwangerschappen is het geslacht pas bij de geboorte bekend.

Als het kind maar gezond is. 

Natuurlijk is het altijd het belangrijkste dat je kind gezond is. Maar zeker als je al kinderen hebt, is het natuurlijk extra leuk om te weten of hij of zij een broertje of een zusje krijgt. Niet alleen uit nieuwsgierigheid, maar ook uit praktische overweging is het fijn om te weten of het een jongen of een meisje wordt. Wordt de kinderkamer blauw of toch roze. Dan is het toch altijd beter om op de betrouwbare resultaten van een echo te vertrouwen dan om de bakerpraatjes hierover te geloven. "Oei, veel ochtendhumeur. Het zal wel een meisje worden. Of juist vrolijk in de ochtend, dan zal het wel een jongen worden." Of uitspraken als "Mijn haar wordt dunner het zal wel een meisje worden" en natuurlijk tegengesteld "Mijn haar wordt voller, zeker een jongen".

Een geslachtsbepaling maakt een eind aan deze 'voorspellingen'. Je kunt een geslachtsbepaling echo vanaf 16 weken laten uitvoeren. Dus als je niet kunt wachten tot de 20-weken-echo dan is een geslachtsbepaling echo ideaal.

Voor geïnteresseerden in een geslachtsbepaling echo hebben we twee pakketten: Het 'geslachtsbepaling kort' pakket waarbij je een korte echo krijgt om het geslacht te bepalen, en het standaard geslachtsbepaling pakket waarbij je een lange echo krijgt met een DVD (2D) en meerdere foto's om mee naar huis te nemen.