Echografie.nl

De medische echo: hoe gaat het nu met jouw kindje?

Wij zijn officieel erkend voor het maken van medische echo's. Dit gebeurt onder gediplomeerde begeleiding in een persoonlijke en ongedwongen sfeer. Voor het uitvoeren van de SEO (structureel echoscopisch onderzoek) hebben wij een vergunning van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+).

Zoals je kunt opmaken uit de naam, worden medische echo's, in tegenstelling tot pretecho's, uitgevoerd omwille van medische redenenen. Naast de bekende 20-weken echo (SEO), heb je ook de termijnbepaling, de groeiecho, de liggingsecho, de placentalokalisatie en de controle echo na bloedverlies. Deze medische echo's worden allemaal vergoed door de zorgverzekeraar.


Persoonlijke aandacht voor jou en je kindje staat bij ons centraal

Een medische echo is een intiem moment voor jou en je partner. Het is van groot belang dat deze echo in alle rust plaatsvindt. Bij een minder gunstige uitslag is het prettig om met je partner alleen te zijn. Denk daar dus vooraf goed over na als je ook andere mensen wilt uitnodigen voor een medische echo. Een 3d pretecho of 4d pretecho is daar een geschikter moment voor.

Meer info over de 20 weken echo op de website van het RIVM en in de digitale folder 20 weken echo.

Tevens vindt je hier meer informatie over de NIPT test.