Echografie.nl

De pretecho: een heel bijzondere ontmoeting met jouw kindje

Ook als er geen dringende reden is om een extra echo te laten maken, is de pretecho een bijzonder cadeau voor aanstaande ouders, maar ook voor grootouders of bijzondere vrienden. Bij de pretecho kun je op een geweldige manier kennis maken met je ongeboren kindje. Gewoon om even te genieten van het mooie dat zich in jouw buik voltrekt.

Tegelijk is het een tastbare en blijvende herinnering aan je zwangerschap. Standaard krijg je foto's van de echo en een opname met uitleg op dvd. Optioneel is een usb-stick met digitale foto's. Wij maken enkel gebruik van onze eigen apparatuur en beelddragers als dvd en usb.

 

Hoe gaat een pretecho in zijn werk?

Bij een 4D pretecho / 3D echo wordt er in verschillende vlakken en diepten gekeken, waardoor je het gezichtje meestal prachtig kunt zien. Het resultaat is afhankelijk van de ligging van het kindje, de duur van de zwangerschap en het postuur van de aanstaande moeder. Bij een pretecho zie je het kindje bewegen, handjes en voetjes zijn goed te zien en zelfs de gelaatstrekken zijn zichtbaar. De beelden zijn in kleur. Bij alle soorten echo's (2D, 3D of 4D) wordt er gebruik gemaakt van geluidsgolven. Deze zijn geheel onschadelijk voor moeder en kind. Vooraf kun je aangeven of je wel of niet het geslacht van je kindje wilt weten. Daar houden we uiteraard rekening mee.