Echografie.nl

Wanneer kunnen we het beste een pretecho laten maken?

De beste tijd voor een pret-echo is tussen de 24 en 34 weken zwangerschap. In een vroeger stadium van de zwangerschap komt het kindje helemaal in beeld. Later in de zwangerschap worden de details van je kindje mooier zichtbaar, maar past het kindje niet meer helemaal in beeld.

Vanaf 14 weken zwangerschap kun je terecht voor een geslachtsbepalende echo. Hiervoor gelden andere tarieven dan bij de uitgebreide 2D-, 3D- of 4D-echo.

 

Om je gerust te stellen

Een echo kan op eigen verzoek plaatsvinden op ieder moment van de zwangerschap. In een vroeg stadium van de zwangerschap, wanneer je het kindje bijvoorbeeld nog niet voelt, is het leuk om alvast even te kijken. Maar misschien wil je op een bepaald moment alleen even kijken of het goed gaat met je kindje. Dat kan met een 2D-echo van 10 tot 15 minuten, eventueel met DVD en/of foto's, tegen een speciaal tarief. Zo'n echo kan je vaak goed geruststellen.

Pret-echo's worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Je kunt de pret-echo niet combineren met medische echo's, omdat we hierbij de landelijke richtlijnen volgen.